Hvad skal vi se/opleve i Thailand

Jeg har super mange gode ideer til hvad vi skal se og opleve, men vi skal jo ‘kun’ være afsted i 3 uger, og vi skal jo gså have tid til bare at nulre lidt rundt…Jeg har fundet sindsygt mange ting, som jeg gerne ville se. Men må jo også erkende at vi har 2 små børn med, som nok er ramt af lidt jetlag og varme chok, så de gider helt sikkert ikke at rende fra det ene tempel til det andet..Så vi må prioritere lidt og også sørge for at have tid til at køle af i poolen. Så er der jo bare en undskyldning for at tage tilbage til Thailand en anden gang 😉

Bangkok:

Der skulle være et aften/nat marked (Asiatique) tæt ved vores hotel. Det er et lidt nyere marked og priserne er vist lidt højere end de oprindelige markeder. Men tænker at vi også skal gøre det lidt nemt for os selv. Vores hotel båd, kan jo sejle os helt hen til det. Og så er der et stort pariserhjul, som pigerne sikkert vil elske at prøve.

Ingen tur til Bangkok uden at opleve et flydende marked. Der har vi besluttet os for at det bliver BANG PHLI FLOATING MARKET. Dette er et traditionelt marked, som er over 150 år gammelt. Så det er et af de ældste flydende markeder i Bangkok. Så her er der en god chance for at blande sig lidt med de lokale og se hvordan de handler. Tænker bare at pigerne vil synes det er sjovt at sejle lidt på floden.

Af templer vil vi se Grand Palace (de kongelige har tidligere boet her)

Vi vil også besøge ‘Wat Phra Kaew’ som har den lille smagrad grønne Buddah, som stammer fra 14 tallet.

Er der tid til flere templer, vil vi også ligge vejen forbi Wat Pho (den liggende Buddhas tempel) Templet indeholder en af verdens største Budda’er. Den er 46 m lang og 15 m høj. Så tænker vi næsten må se den, når vi nu er i Bangkok 🙂

Vi skal også en smut forbi chinatown og have en frokost eller aftensmad fra en af de mange gadekøkkener der er. Tænker også at pigerne kan finde lidt sjove souvenirs der

Ellers skal vi også en tur op i ‘King power Mahanakhon’, som er en skyskraber (højde 314 m) Så der vil man have en fantastisk udsigt over Bangkok. Det specielle ved denne skyskraber, er at en del af gulvet er lavet som en stor glasplade man kan gå på. Der kan man se hele vejen ned…Er spændt på om pigerne tør gå ud på det…..

Vi slipper nok heller ikke udenom at skulle prøve en tur i en Tuk tuk (en ombygget scooter)

Den sidste ting i Bangkok, skulle være et besøg hos Siam ocen world (Akvarium) Det skulle være det største i syd asien. Jeg er sikker på at dette ville være et kæmpe hit for Laura & Emma. Men som sagt, så har vi kun 2 hele dage i Bangkok, så vi må se hvor meget vi når

Phuket:

I Phuket har vi ikke de store planer. Dog skal vi (på min fødselsdag) besøge Phuket Elefant Sanctuary. Det er et center for tidligere turist elefanter, som nu har fået deres ‘frihed’ tilbage. Nu slipper de for at skulle lave tricks for turister og bærer rundt på dem. Nu kan de bare nyde at være elefanter igen. Jeg ser rigtig meget frem til at bruge en formiddag sammen med disse store kæmper 🙂

Vi skal også lægge vejen for Phuket big Buddha, som er en statue af hvid marmor. Der er 999 trapper op til ham, men udsigten skulle være det hele værd. Så vi må finde en dag, hvor pigerne er friske (og gerne inde det bliver alt for varmt)

Ellers skal vi bare slappe af i vores lækre poolhus og sikkert også besøge en af Phukets mange flotte strande…

Koh Lanta:

Lars skal på kokkeskole. Han elsker jo at lave mad, og hvad er federe end at stå på en strand i Thailand og lære at lave nogle super lækre thai retter. Det bliver sikkert ‘Time for lime’ han vælger. De har fået super gode anmelder og deres overskud går til den lokale dyreinternat.

Så skal vi besøge Mangrove skoven, hvor man sejler igennem og måske får besøg af et par af de frække aber, som bor i skoven. Der skal man vist passe på med at have mad fremme, da de aber godt kan finde på at hoppe ned i båden og stjæle det 😉 Vi har mulighed for at tage turen igennem mangrove skoven i kayak. Dette tænker jeg kunne være meget sjovt at prøve. Der kan man vist også sejle ud til en flydende restaurent og spise en lille frokost der.

Den 12 februar bliver vi hentet omkring kl. 08/08.30 om morgen og kørt ud til en traditional thaibåd (Long-tail boat/Langhalet båd).

Der bliver vi sejlet ud til 2 mindre øer (Koh Rok og Koh Haa) hvor vi bare skal snorkle og hygge os hele dagen. Spise lækker thaimad, som besætningen laver til os, og måske hilse på et af de store veraner(øgler) som bor på øerne.

Folk beskriver Koh Rok & Koh Haa som paradise på jorden. Når man ser på billeder derfra, kan man jo godt forstå det 🙂 Dette er en tur vi ser meget frem til…

De veraner ser ret store ud. Men skulle være helt harmløse…..

Sidst, men bestemt ikke mindst, så skal vi besøge en vaskeægte sørøver grotte ( Emerald Cave, eller Tham Morakot). Den ligger en kort sejltur fra Koh Lanta. Det helt særlige ved denne grotte er, at man skal svømme ca 80/100 m ind i grotten, som er bælgmørk, og kun med keglen fra en lommelygte som fikspunkt. Når man er kommet igennem, kommer man ud til denne smukkeste skjulte jadegrønne lagune. Der kan man lege på den gyldne sandstrand, og stirre op ad de lodrette, grønklædte klippevægge, der danner en cirkel med himlen i midten. Den har tidligere været brugt af sørøvere til at skjule deres skatte.

Vi var lidt i tvivl om man også kunne tage mindre børn med på sådan en tur. Men så længe de ikke er bange for at være i vandet, er der intet problem. Alle får redningsveste på, når de skal gennem grotten og der vil være guider bag os og foran os til at vise os vejen. Jeg har talt med flere som har besøgt grotten og alle siger at det er en fantastisk oplevelse. Jeg håber bare at vi kan komme på et tidspunkt, hvor der ikke er alt for mange turister…Vi har fravalgt at besøge Phi phi øerne, da de skulle være overrendt af turister, og det gider vi altså ikke….

Grotten udefra

Grotten indefra.

Ellers skal vi bare nyde alle de lækre strande på Koh Lanta og måske besøge den gamle by i Lanta, som skulle have lidt butikker og en hyggelig stemning

Der er nu 103 dage til vi skal afsted og nøj hvor vi begynder at glæde os nu…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *