Thailand om 111 dage :-)

Så er det ved at være tid til lidt opdatering om vores Thailands tur igen. Det gode er at når man booker så lang tid uden i fremtiden, kan man jo nå at ændre meningen om rejsens indhold flere gange 🙂

Vi skal stadig til de samme områder, dog har jeg valgt andre steder at bo. Det er det gode ved at booke via booking.com/hotels.com osv…Der betaler man ofte først, når man ankommer, og betaler ikke for at afbestille (så længe det er i god tid)

Efter at have læst mere om Bangkok, fandt jeg ud af at vi hellere ville bo ude ved floden Chao Phraya. Så der er vi booket ind på 5 stjernet hotel, med udsigt ud over floden. Hotellet har sin egen flod båd, som kan sejle en til en af de større metro/sky train stationer. Så tænker bestemt at vi skal benyttes os af det. Det er nogle kæmpe hotel værelser de har. Det vi skal bo i, er vist 120 kvm. Så en anelse størrer end de hotel værelser man plejer at få stillet til rådighed, når man booker et hotel i London 😉

Hotellet har også en rigtig fin pool lige ud til floden, den tror jeg også vi kommer til at sætte pris på 🙂

At vågne op til denne udsigt, tror jeg sagtens at vi kan leve med

Vi skal stadig bo i den samme pool hus i Phuket, så der er ikke ændret på noget. Når vi kommer til Koh Lanta, er der dog lavet lidt om på planerne. Efter at have talt med en gammel ven og en kollega, som lige havde været på Koh Lanta, fandt jeg ud af at vi hellere ville bo ved Klong Nin Beach (begge 2 anbefalede det) Så efter at have lavet en masse research, faldt jeg jeg for ‘Thai island dream estate’, som ligger lige ud til stranden. Der har vi lejet en 3 værelset lejlighed på anden sal med udsigt ud over vandet.

Tror aldrig man bliver træt af sådan en udsigt

Der er ikke måltider med på resortet, men der ligger en masse små cafeer, barer og restaurenter ganske tæt på, så tænker ikke at der bliver et problem. Hotellet/lejligheds komplexet får rigtig gode anmelderser, så vi er meget spændte på vores ophold der.

Mens vi er på Koh Lanta, har vi også besluttet os for en enkel overnatning på en lille bitte ø (Koh Mook) Der skal vi bo fra den 13-14 februar. Der bliver i en ganske enkel lille bambus hytte (sikkert uden air con),men tænker at det bliver en fed oplevelse at sove der (så længe det bare er for en enkel nat)

Der er fin plads til os alle 4, og der er faktisk toilet & håndvask derinde, så helt primitiv er den jo ikke

Min største frygt er nok at der vil være kæmpe edderkopper eller andet stort kryb derinde, men mon ikke jeg overlever en enkel nat.

Bagefter tager vi tilbage til vores luksus resort på Koh Lanta, hvor vi nyder de sidste 6 dage, inden turen går til Bangkok, hvor vi har den sidste overnatning inden turen går til DK.

Jeg opdagede den anden dag at Emma’s pas er udløbet, så der er bestilt en tid på torsdag, så hun kan få det inden vores tur. Så skal vi bare have vores vaccainer, og så er vi ellers klar til 3 ugers eventyr i skønne Thailand 🙂

Sejltur og hjemrejse meddrama – Berlin dag 4

Vi havde pakket alle vores ting i går aftes. Heldigvis kunne det godt være der, selvom vi havde shoppet noget 😉

Vi gjorde os klar og forlod lejligheden lidt i 9. Morgenmaden blev spist på Nespresse house. Morgenmaden var noget bedre i går, men vi blev da mætte..

I dag var der grå vejr og lidt køligere temperaturer end vi har haft de andre dage, så vi skulle have lidt mere tøj på. Men synes vi har været sindsyg heldig med vejret.

Da vi havde spist morgenmad, ville vi finde en båd, så vi kunne sejle en tur.

Vi fandt ned til båden lige inden den skulle sejle igen. Her er lidt mere service end man er vant til fra bådene i Nyhavn. Der er toiletter om bord og man kan både bestille mad og drikke. Også selvom at vi kun skulle sejle i en time 🙂

Efter bådturen, skulle vi tilbage til Alexandra Platz, da Sofie havde fået en forkert bluse dagen før. Den blev hurtigt byttet og så havde vi stadig 3-4 timer inden vi skulle mod lufthavnen. Vi skulle først flyve kl 20.

Da min mor og Klavs havde været i Berlin for år tilbage, havde de besøgt iHohenschönhausen– Stasi fængsel, som havde været rigtig spændende. Så der besluttede vi at tage ud. Der lå ca 30 min med sporvogn fra Alexanders Platz, så det tog lidt tid at komme derude.

Historien om fængslet iHohenschönhausen begyndte i juni 1945, da det sovjetiske hemmelige politi overtog bygningerne og gjorde dem til opbevarings og transit lejr. “Special Lager No. 3”. Fængslet var ikke stort dengang. Cellerne lå i en fugtig kælder, og da fængslet var småt måtte der være det flere i kældrene. Ofte så mange at man måtte skiftes til at ligge ned. Det var ikke noget sundt sted at være: Kondensvandet drev af væggene og skimmelsvamp alle steder, potten i hjørnet måtte man deles om. Der var som regel mørkt. Der var specialindrettede celler med vandtortur og gummiceller. 

Tusinder af politiske fanger har passeret gennem dette fængsel og snart sagt alle kendte modstandere af regimet i DDR har siddet her. Bygningerne og inventaret er stort set intakt og giver et skræmmende indblik i politisk kontrol og forfølgelse. 

Fangerne blev ført til fængslet i lukkede, anonyme specialvogne, så de ikke kunne se, hvor de kom hen. Ved ankomsten blev de registreret, kropsundersøgt, desinficeret(?), frataget al personlig udstyr og fik udleveret undertøj, slåbrok og sutsko. Fangerne måtte ikke tale i cellerne og måtte ikke møde andre fanger på gangene. En system med røde og grønne lys på gangene fortalte vogterne om fangen kunne gå frem på gangen uden at møde nogen. 

Der var strenge regler – fx at sovestillingen var på ryggen med begge hænder over tæppet. Det blev tjekket flere gange i timen om reglerne blev overholdt ved at tænde lyset i cellen. Hvis fangen lå forkert blev vedkommende straks vækket og bedt om at sove reglementeret. Vinduerne i fængslet lader lys slippe ind, men de er ikke gennemsigtige. I  dagstimerne skulle sengen være redt reglementeret. Fangerne måtte kun stå eller gå i deres celler. Ikke sidde eller ligge. Ikke tale eller synge eller læse. Faktisk kun stå ret op og ned i løbet af dagen og vente på forhør.
Forhørene kunne vare 5 minutter eller 5 timer. Det viste fangen aldrig på forhånd. Forhørene kunne komme med dages mellemrum eller med timers mellemrum. Fanger, der ikke overholdt reglerne, blev isoleret i en blæksort gummicelle.

Ved løsladelsen var det almindeligt med et tandlægetjek. Bag hovedstøtten sad et kraftigt røngtenstråleapparat. Formålet kan kun have været at skade de løsladte mest muligt på deres vej til Vesten. 
 

Er man i Berlin, vil jeg bestemt anbefale at man besøger Stasi fængslet. En bevægende og stærk oplevelse

På vejen tilbage til lejligheden ville jeg lige prøve en berliner. Den var dog tør og kedelig, dem får jeg altså bedre hos vores bager i tune 🙂

Vi tog tilbage til Trines lejlighed og fik hentet vores ting og fandt ud af hvordan vi nemmeste kom til lufthavnen.

Det gik ret nemt at komme derud, så vi var der allerede lidt i kl 17. Vi ville bare gerne af med vores kufferter, men kunne ikke se vores fly på skærmen endnu. Det undrede os lidt, da vi kunne se fly fra easy jet, som skulle flyve senere…efter at have gået lidt frem og tilbage, fandt vi easy jet kundeservice.

Her blev vi dog mødt af muligvis verdens sureste kvinde. Hun ville overhovedet ikke hjælpe og kunne vist ikke være mere lige glad med at hun sad i en kundeservice funktion :-/ hun blev bare ved med at sige at hun ikke kunne se noget på hendes skærm og vi sikkert bare var for tidligt på den…Når jeg så spurgte hende hvorfor vi så kunne se fly, som skulle flyve senere end vores, kunne hun ikke svare på det og sad bare og rullede med øjenene….tænker hun virkelig må hade sit job :-/

Da vi ikke kunne få mere ud af hende, besluttede vi for at spise noget først. Efter lufthavns mad var kl næsten 18. Vi kunne stadig ikke se vores fly på skærmen, så besluttede os for at gå direkte hen til bagage drop-off. En tysk medarbejder skulle lige hjælpe med at få vores bagage mærker ud. Her opdagede vi så at vi stod i den forkerte lufthavn!!! Ikke den fedeste besked at få små 2 timer inden man skal flyve….

Berlin har 2 lufthavne. Jeg har bare aldrig oplevede at man kan lande i en og lette fra en anden. Jeg har da fløjet med easy jet en del gange, når jeg skulle til London ( som har 5 lufthavne) og jeg har da altid landet/lettet fra samme lufthavn. Fejlen er da 100 % på vores side, da man selv skal tjekke op på det. Men hvis det sure løg i kundeservice havde gidet at gøre hendes job, havde vi jo fundet ud af det meget tidligere !!!

Vi fik seriøst meget travlt med at løbe ud til en taxi og bad ham trykke speederen i bund!!! Det tog ca 50 min at komme derhen og kostede 54,5 E ( vi gav 60 E, så fik den søde taxi chauffør lidt drikkepenge)

Vi blev reddet af at det var en meget lille lufthavn, så vi kunne gå direkte op til sikkerhedskontrollen, der var ingen kø. Men var vi kommet lidt senere var vi ikke kommet med….Den fejl laver jeg aldrig igen 😉

I flyet fik vi lige en øl/sodavand at skåle på -:)

Berlin er en rigtig fed by med så mange muligheder. Glæder mig til at besøge byen med Lars og pigerne engang 🙂

Knus herfra

Shopping, shopping og shopping – dag 3 i Berlin

I dag valgte vi at stå lidt tidligere op, da vi skulle nå en masse shopping i dag 😁💪

Trine havde læst om en rigtig god cafe, som skulle servere lækker morgenmad. Der var dog lidt langt at gå, så vi valgte at tage med metro. Da vi var nået halvvejs til metroen, kom Trine og Sofie i tanke om at alle Sofies shopping penge lå derhjemme, så Trine måtte løbe hjem efter dem😜

Vi fandt dog frem til cafeen til sidst

Cafeen skuffede bestemt ikke. Vi fik alle lige den slags morgenmad vi ville have

Min morgenmad med æg og avokado

Området var rigtig fint og ligesom resten af Berlin, har de masser af træer og buske. Vi så en bygning, hvor vi er sikker på at rapunzel bor på toppen 😜

Efter morgenmaden tog vi over til Alexanderplatz, da jeg skulle i primark og køber en masse strømper/strømpebukser og andet tøj til pigerne. Der var hyggeligt på Alexanderplatz. Der var sat borde/bænke op, så det mindede lidt om oktoberfest. Der var også lidt forlystelser til børnene, så de kunne være underholdt mens mor/far shopper 😁

En lille slikbod

Jeg kom i primark og fik shoppet lidt. Jeg er dog vant til primark i London og den har altså et meget større udvalg. Men det var måske meget godt for min pengepung og kuffert at der ikke var et større udvalg 🤪🙈

Efter vi var færdige i primark skulle vi lige have en lille drikkepause. Deres små øl var 0,5 l ( det er vel Tyskland vi er i 😝)

En kvindelig servitrice i ‘Heidi’kostume

Sofie var ret vildt med Primark og havde fået shoppet lidt igennem. Hun havde bl.a købt en fin ny taske og jakke

Efter øl/vand pause skulle vi ind til kadewe, et ret fint shopping center, som ligger meget tæt ved kurfustendamm som er den største shopping gade i Berlin.

På vej med metro. Rart at vi lige kunne sidde lidt ned

Her kan man se kadewe

Vi fik kigget lidt, men vi havde ikke rigtig penge til at købe ting derinde. Men det var da fint at se. Helt oppe på toppen, har de en rigtig fint mad boder, hvor man betaler efter vægt. Der skulle jeg op og have lidt frokost.

Mange fine kager og desserter

Min frokost

Jeg er ikke sikker på at jeg nogensinde tør at tage Laura og Emma med hertil. Tror de ville forelske sig i alle de fine kjoler og sko de har, og det vil vist blive lidt for dyrt 🙈

Efter kadewe gik vi rundt i de andre butikker og fik shoppet ( der var priserne lidt mere normale, så der kunne vi være med )

Kaiser wilhelm gedachtniskirche ( og kendt som pudderdåsen og læbestiften)

En lækker Tesla

De har også taget ordet hygge til sig hernede

Efter en lang shoppe dag besluttede vi os for at tage hen på en amerikansk diner

Maden og servicen var bestemt ikke noget at skrive hjem om ( stacy’s i Køge havn er meget bedre 😉)

I morgen skal vi så hjem. Vi flyver dog først kl 20, så vi har tid til at se lidt igen i morgen. Vi satser på en sejltur 🤗

‘Under jorden i Berlin’ dansk guided tur – dag 2

Vi stod op og gjorde os alle klar og forlod lejligheden for at spise morgenmad lidt i 10. Meningen var at vi skulle have nået nået forbi rittersport museet omkring kl 10, da vi skulle have prøvet at lave vores egen chokolade. Men det er åbenbart lidt svært at nå at blive klar, når der er 4 kvinder som skal gøre sig klar 🙂

Vi fandt et lille bageri, hvor vi kunne spise morgenmad

Her kan man se deresudvalg

Efter morgenmaden skulle vi over til bornholmer Strasse, da vi skulle ind til oranienburger Strasse, da vi skulle mødes med en dansk guide der kl 13.

Lidt billeder fra området omkring Trines lejlighed

Lige ved bornholmer Strasse st ( som er den gamle checkpoint mellem øst/vest Berlin) så vi at der var rester af Berlin muren.

Bornholmer Straße-grænsen spillede en historisk rolle, idet det var den første grænseovergang, der blev åbnet under Berlinmurens fald 9. november 1989

Venter på vores metro

Så kom vi ind til oranienbruger Strasse

Lidt historiske billeder

Vi havde ca 1.5 time før vi skulle mødes med Lene, den danske guide som vi skulle på tur med. Så vi gik rundt og kiggede lidt på området.

Her var det gamle postkontor, super smukt

Sofie mens vi venter på Lene, som blev knap 30 min på grund af trafikken

Lene kom og vores tur startede. Lene er et fantastisk menneske og har en kæmpe viden om Berlin/Tyskland. Hun er tidligere BZ’er og kom til Berlin da hun var 23 år for at blive en del af det blomstrende bz’er miljø i Berlin. Vi havde valgt en tur som hedder ‘under jorden i Berlin’ som handlede om jødernes overlevelse under 2. Verdens krig. Vi gik kun lige rundt i kvarteret ved oranienburger Strasse, men sikke en historie. Det handlede om drengen Heinz, som var 6 år da det hele startede. En hård trist fortælling, men også en meget vigtig historie. Turen tog ca 3,5 time inkl en drikkepause, men man kan sagtens tage på den, selvom man ikke er godt gående, da man som sagt ikke går så meget rundt. Børn vil også sagtens kunne komme med på turen, da Lene kan fortælle på et niveau så alle kan forstå det

Her er Lene i gang med at fortælle

Den nye jødiske synagoge, som kun fik lov til at overleve nazisternes angreb i 1938 på grund af en tysk politimand Otto bellgardt, da han bestemt ikke var nazist og var imod at man skulle brænde sådan en smuk historisk synagoge. Det overlede desværre ikke helt 2. verdens krig, da den blev ramt af de engelske/amerikanske bomber i 1943 og stod i ruiner indtil 1955, hvor den blev geninviet.

Vi holdt en drikkepause på vejen ved et gammelt ballroom

Clärchens Ballhaus er et skønt dansested i Auguststrasse 24/25 i det tidligere østberlin. Clärchens Ballhaus er kerneberlin, så det knager. Ikke mange steder har overlevet nazisterne, 2. verdenskrig og DDR – men det har Clärchens Ballhaus i det store og hele. Her emmer dansesved, knirkende gulve, fnisende piger og drenge med spytkrølle. Og der danses stadigvæk på livet løs i Clärchens Ballhaus. Og så må du ikke overse spejlsalen.

Vi skulle dog ikke danse denne gang, men nøjes med en øl/sodavand udenfor

Da turen var færdig skyndte vi os over til en russisk te-salon, hvor vi havde booket bord kl 16( vi var det kl 17 🙈)

Den var meget specielt indrettet og vi fik et bord, hvor vi skulle sidde på puder på gulvet ved små borde.

Man kunne få en del te-retter med vodka ( det er vel en russisk te salon 😜) jeg havde ikke fået andet end morgenmad, så tænkte at det ikke var en god ide at drikke vodka shots kl 17 🙈 så min mor og jeg fik en lille anretning med toast lidt forskellige marmelader og russiske småkager. Sofie fik en russisk æblekage.

Man skal ikke besøge tesalonen, hvis man forventer god service for det fandtes ikke derinde. Men det var da en sjov oplevelse at prøve det

Efter te besøget tog vi tilbage til lejligheden for at gøre os klar til aftensmaden. Sofie og jeg havde gået forbi en indisk restaurant, som så rigtig god ud. Så der ville vi spise i dag

Det var virkelig en lækker middag. Vi blev alle rigtig mætte og nød smagen af alle de indiske retter ☺️

Vi ville slutte dagen af med en lækker drinks, så fandt en sky bar (the loft) et par stationer væk

Den var på 14 etage og havde en fantastisk udsigt udover Berlin

Vi fik de lækreste drinks og Sofie en uden alkohol.

Så siger vi godnat herfra….i morgen står den på shopping. Det har Sofie vist særlig glædet sig til 😁

Mange skridt i Berlin -dag 1

Så kom dagen endelig hvor jeg skulle til Berlin med min mor, søster og niece Sofie. Sofie havde fået rejsen i konfirmations gave af sin mor.

Vi skulle flyve 9.10. Selvom vi var i god tid, fik vi alligevel lidt travlt da morgenmaden skulle spises. Så den måtte vi spise foran gaten.

Så er vi på vej

Min søsters bedste veninde har boet mange år i Berlin og har firma hernede. Selvom hun er flyttet tilbage til dk, har hun stadig en lejlighed i Berlin. Den fik vi lov til at låne. Den ligge prenzlauer Berg, i det tidligere øst Berlin. Vi landede i lufthavnen Tegel og efter vi havde rodet lidt rundt med bus/sporvogn og tog og været oppe i den forkerte lejlighed,fandt vi endelig frem til lejligheden. En super fin berliner lejlighed

Vi fik sat vores ting og besluttede for at gå ud til Brandenburger Tor. Jeg skulle dog lige have en frokost og de andre lidt sødt, så vi fandt en lille cafe tæt på lejligheden

Efter lidt mad og drikke begav vi os afsted igen

Vejret var virkelig med os. Høj sol og ca 23 grader. Så det var en skøn dag at gå i

Vi kom forbi bebelplatz, hvor man kan se det tomme bibliotek. Det var der nazisterne afholdt en stor bogbrænding i 1933. De ville udrydde alle de bøger, der ikke passede ind i den nazistiske ideologi.

Efter et par km var vi endelig fremme. Der var en del turister, men man kunne nemt komme til

På det tidspunkt havde vi alle brug for en pause. Så fandt en cafe, hvor vi havde den fineste udsigt til Brandenburger Tor.

Efter øl og sodavand havde vi fået kræfter igen. Så gik over til det jødiske monument. Det blev opført 20032005 efter tegninger af arkitekten Peter Eisenman til minde om de jøder, der blev dræbt under holocaust.

Nu var vi begyndt at blive sultne, så fandt en cykeltaxi, som skulle kører os over til den vietnamesisk restaurant, madami.

Vi fik et bord inde på restauranten og det er et af de bedste måltider jeg har fået længe….den karry/mango sauce kan jeg tænke tilbage på med stor længsel 🤪🤪

Er man i Berlin, vil jeg bestemt anbefale at man lægger vejen forbi. Vær dog opmærksom på at de kun tager imod kontanter🤗

Nu var vi alle trætte og ville bare hjem. Vi endte dog med at farer vildt igen og brugte en del tid på at finde hjem…men det lykkedes til sidst.

Dagen stod på en masse oplevelser og skridt. Nu glæder vi os til i morgen🤗

Dag 13 – hjem til tune

Så kom dagen hvor vi skulle hjem igen. Det var lidt blandende følelser. For på den ene side var vi jo begyndt at savne vores hus, have, kaniner, venner osv, på den anden side havde vi jo haft en fantastisk ferie i sommerhuset og var altså ikke blevet helt trætte af Ebeltoft endnu.

Men hjem skulle vi, så kan vi bare glæde os til næste gang vi skal til skønne Djursland ❤️

Morgenmaden blev indtaget indenfor i dag

Mens Lars og jeg fik pakket det sidste, fik pigerne lov til at se lidt tv. Sørme om der ikke lige var 2 is tilbage i fryseren. Ikke så tit at de får en is kl 9 om morgenen, men det er vel stadig ferie 😝❤️

Der blev også tid til en sidste gyngetur inden vi forlod sommerhuset

Så var bilen godt proppet igen og vi var på vej…

Vi nåede lige at gå en lille tur ved havnen mens vi ventede på færgen

Så kom den store fine færge

Der blev vinket farvel til Jylland

Det gik nemt med færgen og da vi kom til Odden havde vi ca 1 time hjem. Der var både Laura og Emma ret utålmodige og ville bare hjem…efter ca 30 min faldt begge i søvn 😎

Da vi kom hjem løb begge pigerne ind til kaninerne. De havde altså været savnet

Så er en skøn sommerferie snart slut…vores næste lange ferie sammen bliver til Thailand i 2020 🌸☀️☀️☀️🥰🥰

Dag 12 – hygge i Ebeltoft

Vi startede med at tage ind til Ebeltoft by og se lidt på de fine gamle huse og gader…

Jeg så at det var muligt at forpagte en kro henover. Jeg kunne dog ikke få Lars med på ideen. Tror ellers at jeg ville være en god kro Mutter 😜😎

Jeg havde læst om at børn kunne lave deres egen slikkepind ved Mols bolsjer, så der gik vi hen….

Hyggelig gårdhave ved det gamle bolsjer kogeri

De havde også en lille kat, som pigerne fik talt lidt med

Desværre var det kun muligt at lave lakrids slikkepind i dag, og da Laura overhovedet ikke kan lide lakrids, valgte vi at gå igen. Vi gik op til den store bolsjer butik, som de havde længere oppe i byen.

Der gik pigerne 2 slikkepinde hver og 2 små bamser. Det gjorde lykke 😊

Vi havde hoppet i sommertøjet, da vejret var rigtig fint da vi forlod sommerhuset. Det begyndte dog at småregne lidt, så vi gik ind på det gamle rådhus. Der havde de et lille museum.

Man kunne høre de vers som de gamle vægtere sang. Det var meget sjovt

Vi kom også ned i det gamle fangehul. Piger ene var helt forfærdet over at der havde siddet fanger dernede og de ikke havde noget toilet papir, når de skulle på toilettet 😂🙈

De fik lov til at lege fangere

Oppe i dagslyset igen, fik vi kigget lidt mere på de hyggelige gader

Lars havde set en ny jakke han gerne ville have. Sørme om Laura ikke fik overtalt sin far til at købe hende et par nye sko. Hun var pavestolt over dem ❤️

Vi spiste frokost i sommerhuset i dag og spiste en masse lækker vandmelon bagefter 🤗

Vi har gratis adgang til Ebeltoft svømmehal via vores sommerhus. Så der ville vi tage hen efter frokost. Det viste sig dog at der var 2 svømmebassiner i Ebeltoft….vi havde kørt ned til den forkerte. Den var kun for feriebyen øers beboer, så vi kunne ikke engang betale for at få lov til at benytte den. Den anden svømmehal ( som vi havde gratis adgang til) havde kun åbent til kl 11 om fredagen…suk. Det var ikke sjovt at forklare pigerne at vi ikke kunne komme ud og svømme alligevel, så der var lige 10 min krise, men der var bare ikke noget at gøre ved det…

Vi havde set en legeplads nede ved havnen, så der valgte vi at køre ned i stedet

Vi gik en lille tur på havnen bagefter, hvor vi kom lidt tættere på fregatten af Jylland. Den er altså flot

Der var nogle lidt større friske drenge, som nød at hoppe i vandet ( det gjorde de hver dag hele sommeren ifølge den ens bedstefar) Laura og Emma synes det var meget sjovt at se dem lege, men også lidt ulækkert, da de lavede vandmandskamp!

Vi tog tilbage til sommerhuset og fik pakket det meste ned. Så tog vi ud og spiste. Vi valgte cafe moslund ved havnen, hvor man skulle kunne få meget lækre burgere

Vi fik en fint bord lige ved legetøjs hylden, så det var bare perfekt

Den lille muse familie som pigerne var helt vilde med

Lars fik en lækker drink (gin hass, som var lavet på Faxe kondi) den smagte altså godt 😜

Burgerne var rigtig gode, dog var pigerne ikke så vilde med deres. Tror de var lidt for specielle for dem

Cafeen/restaurant er ejet af et ægtepar, som driver stedet sammen. Henrik står i køkkenet, mens Pia tager sig af gæsterne. Der er virkelig en speciel stemning, og man føler sig virkelig velkommen som gæst. Vi fik en lille gratis gin drink efter maden..

Laura og Emma fik også en ( dog uden gin i😜)

Lige udenfor var der opstilling af gamle kanoner, dem fik Emma lige tjekket ud

En skøn ferie er ved at være slut…vi skal med færgen kl 11.30 i morgen. Tror jeg svare for os alle 4 at vi virkelig har nydt Ebeltoft og omegn. Bestemt ikke sidste gang vi har været her 🥰🥰🥰🥰

Dag 11 – Kalø slotsruin

I dag havde vi behov for at komme lidt ud igen. Så besluttede os for at kører en tur ud til Kalø slotsruin.

Vi startede dagen med morgenmad og lidt æg magling på de æg vi skulle have med til frokost. Det synes pigerne var meget hyggeligt 😊

Ikke lagt fra vores sommerhus ligger et lille hus/skur uden tag på. Da Laura så det udbrød hun: ‘se, et skaldet hus’. Elsker børns måde at tænke på.

Så her er et billede af det skaldet hus

Vejret havde været rigtig fint da vi kørte fra Ebeltoft, men da vi kom til Kalø, var det overskyet og små regnede lidt. Heldigvis havde vi til pigerne i bilen, så det fik de på, inden vi begav os mod slottet

Man skulle gå ca 1 km fra parkerings pladsen ud til slotsruinen. Det var en rigtig fin tur. Det satte en masse tanker i gang med hvilken riddere og konger der mon havde taget det tur

Fin udsigt fra toppen af tårnet

Da vi havde leget lidt ved slotsruinen, begyndte pigerne at blive sultne. Vores madpakker lå i bilen, så vi begyndte at gå tilbage mod parkeringspladsen. Denne gang gik vi dog langs strandkanten i stedet. Der kunne man finde mange spændende ting, så begge piger glemte at de var sultne 😜

Der lå en havn tæt på parkeringspladsen, så der køre vi hen og spiste frokost. De havde en lille legeplads ved bænkene, så der var også tid til en lille gyngetur ☺️

En smart lille vejr sten, som hang nede ved havnen

På vejen hjem, valgte vi at stoppe ved bibliotek i Ebeltoft. Det viste sig at være rigtig hyggeligt, og vi brugte et par timer derinde

Der var lidt legeting, prinsesser kjoler, masser af bøger og lidt krea ting, som også faren blev bidt af😀

Det færdige resultat 🥰

Efter aftensmaden skulle Lars op og købe noget legetøj ( til ham selv…..😝) pigerne og jeg hyggede med is & Chips og lidt film på iPadden

Der blev også tid til en lille gynge tur ved 21.30 tiden. De bliver vist svære at få i seng igen, når ferien er slut…

Lars kom hjem med hans legetøj ( en masse crap, som jeg ikke aner hvordan vi skal få plads til.) men Lars og pigerne hyggede sig med det 😎😂🙈

Så siger vi godnat herfra. I morgen har vi den sidste hele dag i skønne Ebeltoft 🥰❤️

Dag 10 – afslapning i sommerhuset

I dag havde vi bare lyst til at blive i sommerhuset og nulre lidt rundt.

Vi stod også først op ca 9.30, så vi havde vist også behov for bare at sove længe i dag. De havde lovet regnvejr, men det var faktisk ret fint vejr. Sidst på eftermiddagen blev det nærmest for varmt, og lige før aftensmaden, kom der et ordentlig regnskyl.

Vi fik en tur på stranden.

Emma syntes ikke vandet var for koldt til at soppe i..

Laura hjalp mig med at lave en fin buket til huset.

Lidt ipad tid skal der også være plads til

Mr. Bjørn-Larsen stod for aftensmaden i dag

Jeg havde lavet gammeldags æblekage til dessert. Pigerne fik jordbær med sukker og mælk, da de ikke lige var til æblekagen

Den stod på fælleslæsning igen. Den har nærmest stået på Askepot hver aften, og Emma plejer også at lokke mig til at læse den mindst en gang om dagen også. Tror faktisk jeg kan den udenad nu 🥰

Dag 9 – Ree park

I dag skulle vi til Ree dyrepark. Jeg var der for ca 8 år siden med Tine, Mathias og Sofie, og husker den som en meget smuk park.

Det skulle have været overskyet ifølge DMI,men det vidste vejret i Ebeltoft altså ikke. Så der var fuld sol lige indtil vi skulle hjem fra parken. Så total heldige med vejret igen.

Igen var der næsten igen mennesker. I flere områder gik vi helt alene, så det føltes faktisk som om vi havde parken for os selv. Det må være en af fordelene ved at holde tidlig ferie. 🤗

En tam kat pigerne blev glade for

I abeland. De sov til middag, da vi var. Men vi fik da set den

Vi havde købt billet til både jeep safari og tog tur. Vi startede med en jeep tur, som gik ud over den ‘afrikanske savanne’. Der var utrolig nok overbooket lidt på det tidspunkt vi havde valgt, så Laura fik lov til at sidde foran sammen med chaufføren. Der kunne hun hjælpe ham med at finde de forskellige dyr på savannen. Det var hun meget stolt over, og havde helt sikkert det bedste udsigt.

Efter jeep safarien, var vi begyndte at blive sultne. Så vi fandt en fin legeplads, hvor der også var plads til at vi kunne spise.

Der var også fine grill muligheder ved legepladsen…

Tiger buret lå lige ved siden af legepladsen, og der var 4 søde tiger unger. De var så søde, og man fik lyst til at tage dem op og kramme dem( det ville Tiger mor nok ikke blive glad for 😬🙈)

Der var også klappegeder ved legepladsen. Dem fik vi også hilst på

Vi kom også over til tam æslerne. Dem kunne man strigle, og de nød vist virkelig at få en strigle tur ☺️

En nysgerrig struds, kom ret tæt på os 🙈men vi gik jo også rundt i dens ‘hus’. Her kunne man gå ind til strudserne 🤗

Nu var det blev tur til vores tog tur, hvor vi skulle ud over den nord amerikanske slette.

Der var også tid til lidt søster kærlighed på turen

Måske et nyt skilt til Lars’s skur 😂

Vi gik lidt rundt efter tog turen, men kort tid efter besluttede Emma sig for at hun ikke kunne gå mere. Der var vi heldigvis tætte på indgangen, så der kunne vi nemt låne en vogn af dem. Den nød Laura også at sidde i.

Så blev det tid til is pause igen😊

Man kunne overnatte ved savannen i telte. Det er lidt halv dyrt, men gad godt at prøve den engang…

Da vi gik forbi løverne blev der også holdt godt øje med os…

Vi mødte også en Bjørn, som Lars måtte lidt tæt på…😜🙈

Man kan også sejle med kano i Ree park. Der var dog lukket, da vi var der. Ved ikke om det var fordi det var lidt tæt på lukketid, eller om de først åbner lidt senere på sæsonen.

Vi fik også hilst på de søde grise

Lige da vi kom hjem til sommerhuset igen, åbnede himlen og der kom rigtig meget regn og lyn. Vi skulle ud og spise, men kunne ikke rigtig overskue at skulle ud i det vejr….heldigvis var det hurtig overstået, og vi kunne bevæge os ud uden at blive gennemblødte.

Vi valgte at spise på restaurant ‘mellem jyder’, som er Ebeltoft ældste restaurant. De server god gammeldags mad med et lille pift.

Vejret var fint da vi kom ud fra restauranten, så vi gik en lille aftentur i byen.

Der var en fin regnbue lige over vores hus, da vi kom hjem